Hjälp familjen hitta Carola

Jag har fått lite privata mail och frågor om det är "min" Elin som förlorat sin mamma spårlöst. Och ja visst, visst är det "min" Elin. Det är Elin som köpte Galishimos helsyster Gezzina 2011 (som hon senare sålde) och vi har varit vänner sedan dess. 


När Elin var yngre och hade sin häst hemma hos föräldrarna hälsade jag ibland på, och jag har med detta lärt känna hennes föräldrar Carola och Ola. Det hela är fruktansvärt tragiskt och helt obegripligt. Polis har nu avbrutit sökandet efter Carola och Missing People har finkammat området och närområdet där den tomma bilen hittats i Boviken. Jag har alltid gillat Carola, hon har alltid varit snäll, omtänksam och satt familjens behov först. Ingen förtjänar att ha det som hennes anhöriga just nu.  


Försvunnen

Carola Hällberg
Saknas sedan 12/12. Bil försvunnen i Boviken.
Hon är 53 år, glasögon, ca 160 cm, väger ca 95 kilo samt har svårigheter att gå. Vid tips ring Polisen: 11414
Och Missing People: 031-7609060. Vill du hjälpa till i sökandet ring lokal Missing People på: 073-3291689, 070-5235269

Känt tidsförlopp

Lördag 12 december:
05:30: Maken hör att en bil lämnar gården och ser därefter att Carolas bil lämnat garaget. Maken försökte ringa hennes telefon strax efter men telefonen slogs av i Kåge.
06:15-06:45: 2 st vittnen ser oberoende av varandra att bilens lyktor är på, samt rörelse runt bilen på fältet där den sedan stått kvar (Vittnesmålen kom in senare).
Lunchtid: Maken ringer polisen. Familjemedlemmar åker runt i Skellefteåområdet och Kåge och letar efter Carola under dagen.
14:30: Vittne ser en kvinna som liknar signalementet (haltande, kort, rund kvinna med jacka) på bron över E4 Ca 2.5 km från där bilen hittades (Vittnesmålet kom senare i sökprocessen och kan ej bekräftas vara Carola, men det är troligt).

Söndag 13 december:
Förmiddag: Maken ringer polisen igen, därefter håller polisen förhör med dotter och maken.
Afton: En privatperson ringer för att fråga om maken vill ha hjälp att dra loss en bil som står skriven i makens namn som står på en lägda/fält i Boviken. Personen liksom övriga allmänheten har ännu inte fått information om att Carola är försvunnen. Maken och en dotter åker dit direkt med personen som funnit bilen. De ringer även dit polisen direkt som därefter ordnar med hundsök, drönare m.m. Anhöriga börjar sprida ordet om att Carola är försvunnen och informationskanaler upprättas. Helikoptern kan inte lyfta under väderförhållandena. Norran och Missing People delar informationen och det storskaliga sökandet kommer igång.

Övrig information:
Carola var troligtvis på något sätt sinnesförvirrad vid försvinnandet.
Hon har mycket stora problem med båda knäna och bör inte kunna gå snabbare än 1-2 km/h. Går oftast med rullator inomhus och bör inte kunna ta sig långt till fots i ojämn terräng. Kan ej klättra, springa osv. Mobil, bankkort samt lite kontanter låg kvar i bilen. Rullatorn var hemma.

Det finns inga spår efter vart hon kan ha tagit vägen överhuvudtaget. Har du iakttagit något som kan vara relevant relaterat till Carolas försvinnande under dessa dagar: kontakta numren ovan, även om det tidsmässigt är långt efter händelsen! Det är möjligt att inte reflektera i stunden men sedan komma på saker i efterhand som kan vara hjälpsamma i sökandet, även om du har iakttagit signalementet på andra platser än vad vi har iakttagelser!

Det finns många teorier, men i huvudsak tre teorier som vi anhöriga tänker är mer troliga än andra i nuläget. Vad som föranlett teoriernas förlopp och hur de ev. kunnat ske är ännu oklart.
● Hon har hamnat i vattnet
● Hon har sökt skydd i/vid bebyggelse i närområdet
● Hon har lyckats lämna platsen i något annat fordon



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback