En krislandshäst?

 Jag har funderat lite på om det ska bli en häst till i framtiden. Jag har ju dels vägt om jag verkligen har tid och dels om jag har råd. Med åren fortsätter ju framstegen i mitt yrke och jag får bättre och bättre lön. Det blir ju också enklare och enklare att jobba, allt eftersom jag drar på mig erfarenhet. Jag har ju jobbat heltid konstant i 17 år nu. 

Samtidigt förändras mina värderingar lite och jag har vandrat mentalt från att vilja ha en PRE, till att vilja ha ett välstammat svenskt halvblod, till att ha en Quarterhäst, eller något helt annat. Med helgens hjärnsläpp i färskt minne så har jag funderat på de hästar som har stabil mentalitet så jag får en chans att öka tryggheten. Måns gav mig ju väldigt mycket trygghet, trots att han är både pigg och med power, så det verkar som en egen grundtrygghet hos hästar, hjälper mig massor. 

Så jag har tittat på islandshästar. Och tittat. Och tittat. Som på denna hingst; Kveikur fra Stangarlaek. Han ser ut som en rockstjärna från 80-talet. Riktigt cool. 


Ju mer jag funderar på islandshästar ju mindre tokigt känns det. Jag längtar ofta ut, och vi har en jättefin travbana alldeles vid tågspåret, där man kan träna gångarter. Många islandshästar verkar väldigt stabila mentalt. Jag har egentligen inget jättestort intresse av att åka på kurser, jag har en egen inspiration och gillar att välja själv vad jag vill fokusera på och utveckla, men suget efter att få komma ut i naturen på ett avslappnat sätt, lever ganska starkt i mig. 

Nu ska jag inte överge Galishimo helt och hållet, han blir långsamt bättre och bättre. Så han kan också bli finare. Men jag har ju haft Galishimo i snart tio år och inga större förändringar har skett i mitt liv under denna tid. Jag har bott i min etta i sju år. Det har liksom bara tickat på. På ett sätt jag trivts med. Jag sade till Björn att jag kanske 40-års-krisar lite ändå när jag vill göra en förändring såhär kring 40-strecket. 

"Då vore det ju inte katastrof med en krislandshäst." skämtade Björn, så nu har det fastnat i min hjärna. 

Krislandshäst. Det vore inte tokigt! 

Just nu har jag inte råd med en krislandshäst heller. Alla pengar gick till det akuta köpet av hästtransporten. Men de kommer ju tillbaka, pengarna. Lite i taget. Man kanske skulle börja se sig om efter någon käck fölunge till sommaren? Har Kveikur några avkommor på gång? 

.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback