Stabil ridning!

Det är verkligen en fröjd att rida Galishimo, nu kommer ett gäng mer eller mindre suddiga bilder från förra veckan, men jag vill ändå visa.


Traven är rak och har fått sig ett trevligt lyft och han är rakare än någonsin! Det vinglas betydligt mindre än tidigare år, och han har perfekt bjudning för mig, varken lat eller het. Ber jag honom växla upp tempot så går det på ett ögonblick och så håller han sig där. Han plockar tillbaka sig själv om jag håller emot med magen lite. 


I travslutorna tuffar han på jättefint, avslappnat och elegeant, med rumpan något innanför spåret. Precis så länge som jag ber honom. Inga problem! 


Öppnorna i trav är också jättefina och nytt för i år är att han har mycket mer bjudning i dem än förra året, då jag började klicka eller smacka lite i slutet för att hålla upp takten. Det behövs verkligen inte i år! 


Lite dålig bild men även galoppen är stabilare och det går lättare att växla upp och variera tempot i Galishimos två galoppväxlar. Eventuellt är vi på väg att hitta en tredje växel av lite långsammare och bärigare galopp med högre huvud, när vi tränar galopp-öppnor, men det är nog inget att visa upp de närmaste tre månderna. Men jag är helt övertygad om att det kommer! 

Det är ju så roligt och tacksamt att han är så trevlig. Vänstergaloppen är dessutom godis för själen och hans tidigare problem att inte svara för vänster skänkel känns som bortblåst.  

Jag måste fortfarande träna på en hel del saker om jag vill fortsätta utvecklas, här är topp fem-listan: 

1.  SKRITT: Skritta igenom Galishimo ordentligt innan traven, se till att inte slarva eller ha bråttom till nästa steg. 

2. TRAV: Lätta i ytter hand för bättre bogkontroll, är jag för stum i ytter hand så vill han inte ta stöd där.

3. GALOPP: Dra bak bål och skänkel i öppnorna i galopp. Knip inte! Han gör allt bättre om jag inte kniper. Jag ska låtsas att jag är hjulbent och åker skidor i en nedförsbacke. 

4. BOGAR: Gör en ordentlig halvhalt i bogförflyttningarna i "Kyras Fyrkant". Annars glider han iväg för snabbt och korsar frambenen för lite. 

5. INSTÄLLNING: Titta inte på hur fint andra rider sina vackra hästar på ridbanan, finn min egen mentala "bubbla" och låt mig inte påverkas. 

Kyras fyrkant


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback