Midsommar och energifördelning

Jag tänkte förresten berätta hur jag firade min midsommar. Alltid stärker det någon. Jag låg hemma ensam och tittade på Netflix i sängen, och åt chips. Jag hade verkligen kunnat skippa chipsen för de tillförde inget annat än eventuellt salt. Jag hade persiennerna neddragna för jag var väldigt trött på solen också. Mörker och vila var ultimat. Jag bloggade och kollade youtube.


Det är nämligen så att jag, precis som väldigt många andra, har begränsad energi. Det är inte en sjukdom, det är inte en form av utbrändhet, det är inte konstigt. Det är bara mänskligt att vilja återhämta mig. Efter jobb och häst fanns det inte så mycket kvar att spela med.

Jag tog mig en sovmorgon på midsommaraftonen och städade upp lite i lägenheten, av det jag missat att städa upp under veckan. Jag tog mig en cykeltur till stallet och spenderade över fyra timmar i stallet på dagen. Jag kände mig så tillfreds med detta. Jag flätade Galishimo fint innan ridpasset och gav honom en välförtjänt dusch efter ridpasset. Jag  putsade upp utrustningen noggrant eftersom jag och Galishimo galopperat i lera häromdagen. Jag tittade till Minn som stod i en annan hage och var skeptisk mot mänskligheten, eftersom hans ägare övergivit honom i hela två dagar (han har mat, vindskydd, skugga, vatten, hästkompisar och tillsyn, så han klarar sig, han vet bara inte om det). Jag städade ur ridskåpet och tvättade en list som lossnat från transportens innersida. Jag pysslade på.


Sedan var jag klar med dagen. Björn hade huvudvärk och behövde vila i mörkret han med, hemma hos sig. Både jag och Björn har var sina vänner som vi träffat, som nyligen har fått konstaterad Corona, så vi behöver inte klänga på varandra just nu. Jag misstänker att jag är immun eftersom jag var dålig hela våren i diverse symtom, men man kan ju vara försiktig ändå.

Så det var min magiska midsommar. En helt underbar, lugn och mörk kväll då jag hann tänka mina tankar i fred, och bara varva ned.
.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet