Helgchill i Sandfors och besök till Sejten


Jag och Björn spenderade helgen i Sandfors (utanför Glommersträsk) och hälsade på pappa som fyller 70 år, och hans Kristina. Här är pappa och hunden Rambo som nu är 14 år. 

Jag och Björn tog även med oss våra mountainbikes och cyklade en liten tur och besökte bland annat offerstenen Sejten igen. Det är perfekt med mountainbikes i Sandfors för när jag fick vittring på Sejten så kunde jag bara vika av grusvägen och cykla rakt in i skogen och ta mig fram där med cykel. Tar man det lite försiktigt så går det utmärkt att cykla i skogen utan att följa någon stig. Vi upptäckte även att någon hjälpsam själ snitslat en bana till Sejten vilket jag tycker är lite fusk då själva letandet är en del av upplevelsen. Man hinner fundera flera vändor om man är fel ute och sedan ser man en liiiten liten glänta och så står den stenen plötsligt där i solen och glimmar, och man inser att man hamnar precis rätt. 

Någon har även offrat ett halsband med rosenkvarts (en sten som står för lycka i kärlek) och pengar. Björn hade lite slantar i fickan och jag offrade 13 kronor och önskade att Galishimo håller sig frisk ett år till. 







Om ni tittar lite på bilderna så ser ni att jag faktiskt klippt av mig nästan allt hår! Jag gjorde det för två veckor sedan, bara för att testa, och var väl inte helt nöjd med resultatet. Jag blir nog inte så här korthårig igen. Men det är bekvämt åtminstone. 



Vi åkte alla till Gallejaurs naturreservat som inte öppnat för säsongen, men det är ju allmän plats och den som förvaltar gårdarna var där och hälsade oss välkomna. Det var bara att gå runt och titta på ladugården, husen och djuren. 

Pappa och Kristina mådde då bra och var nöjda över tillvaron. Man börjar få en slags medvetenhet om att tillvaron blir skörare med åren, och att man får vara tacksam så länge allt är bra med ens föräldrar. Man blir mer förlåtande för deras egenheter och vill försvara deras sårbarheter, och göra vad man kan, för att de ska vara fortsatt nöjda med tillvaron. Och man känner sig tacksam så länge allt är bra med dem. 

.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet