Fortsatta superpass

Tyvärr bara gamla bilder just nu för de senaste två veckorna har varit riktigt varma, men gårdagen bjöd på ännu ett superpass. Jag är så otroligt nöjd med Galishimo. Jag har fått till en bra struktur och bra mönster som jag upprepar varje pass, med mindre variationer så Galishimo inte ska lära sig dem utantill. Jag känner mig så lugn, och betar av övning efter övning, och känner hur både jag och Galishimo gör små framsteg varje gång.

Jag följer min planering med mycket skritt inledningsvis, mycket bogförflyttningar och avslutar med öppnor i galopp, vilket jag inte kan så bra, och behöver fortsätta träna på. Men det blir bättre för varje gång och igår kunde jag göra en fin öppna i vänster galopp efter en hel långsida, då Galishimo höll låg och lösgjord form, två gånger. Alltså inte bara några steg utan i en rak linje ca 15 meter. Efter dessa två gånger slutade jag så att han får en positiv känsla av att det inte är så jobbigt när det blir rätt. Drömmen!

Idag ska vi upprepa!

Det känns så lyxigt att ha en så fin häst nu! Det är bara jag som behöver balansera mig, renodla mina signaler, och rida bättre så svarar han upp för förändringarna, precis som han ska.

Som att "rida bättre" vore en quick fix som man fixar på en grisblink. Bahaa ha ha ha, nej, det är det förstås inte. Jag gör minimala men stadiga framsteg. Men ni förstår vad jag menar. 

Nästa gång jag ska till ridhuset så ska jag fortsätta med skrittövningar, och även göra lite fler uppsittningar då han blir oroligare när jag sitter upp i ridhuset. Jag ska inte förvänta mig att han är lika lugn och fokuserad som han är hemma, utan tänka på att jag har en oroligare häst, som behöver en lugn start. En långsam uppstart och mycket skrittarbete kommer nog verkligen att göra mycket för oss.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet