Hobbyillustratören

Jag fick i uppdrag att lämna förtydligande bilder på ridövningar, efter min utbildning förra helgen, i självbärig ryttare och häst, från instruktörerna.


"Piece of cake" tänker ni kanske. "Det är ju bara att sätta sig ned och skissa lite." tänker ni kanske.
"Du har ju en ny fucking Ipad." kanske ni också tänker.

Tyvärr är inte konst så enkelt och jag, som faktiskt ganska sällan ägnar mig åt detta, behövde inte bara lära mig tekniken på paddan, utan även hitta min egen "handstil" vilket i förlängningen på något vis blev att hitta min identitet och något slags självförtroende som hobby-illustratör. Och där är det ju en balansgång att inte störa och fråga kursledarna för mycket av vad de vill ha, utan försöka leverera ett koncept jag tror på, och sedan villigt låta mig korrigeras tills även dom är nöjda. Och korrigeringar lär det ju bli eftersom de sitter på kompetens som jag totalt saknar.


Men jag måste gå in med något slags självförtroende i detta om jag inte ska förlora energi och självförtroende. Om jag börjar oroa mig eller tveka när jag "kill-gissar" mig fram så kommer luften långsamt att pysa ut ur mig.

Ordet kill-gissa har ni väl koll på, förresten? När något går sönder i hemmet så ber kvinnan om hjälp eller börjar leta efter manualen som ska ligga i något skåp någonstans. Killen i hemmet börjar dock, med högt självförtroende, trycka på alla knappar som finns på mackapären, på måfå, och bankar sedan lätt på manicken. Det är att kill-gissa. Inte sällan fungerar det.

Det är det jag måste göra. Kill-gissa lite. Trycka lite överallt och banka lite och se vad som trillar ned.


Det har ju hänt otroligt mycket de här sju dagarna. Först kursen, som jag inte hade några förväntningar alls på, sedan en spin-off där jag fick frågan att illustrera och sedan det, för mig stora beslutet, att köpa en Ipad OCH lära mig hur den fungerar, och sedan leverera ett koncept. Jag är ganska mentalt trött, måste jag erkänna. Jag har ju ett heltidsjobb också. Och häst, och allt.Nu är planen att jag ska vila mentalt från Ipaden och uppdraget under nästa vecka, ta det lite lugnt på jobbet, träna och röra på mig och hästen, och se till att jag inte tar på mig för mycket.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback