Heldag om självbärighet hos ryttare och häst


I lördags var jag på en heldag om självbärighet hos ryttare och häst, vi höll till i en fin lokal i centrala staden och åt lunchbuffé ute på en restaurang runt hörnet. Förmiddagen handlade om självbärighet hos häst och eftermiddagen om självbärighet hos ryttare, sedan avslutade vi med yoga-övningar.

Just nu är min hjärna lite överfull på information och jag får vänta några dagar och se vad jag kommer att ha mest nytta av och inte. Det var min "vanliga" dressyrtränare som höll i första delen om självbärighet hos häst så där hängde jag med i det mesta, jag har ju ridit för henne i flera år, och insåg hur mycket jag lärt mig av henne. Det är tack vare henne det går framåt med Galishimo och dessutom älskar jag att hon aldrig slutar söka nya rön och alltid håller sig med aktuell information. Vi är ett gäng  som flyger hit henne från Stockholm. 


När det kom till självbärighet hos ryttare så var det en hästkiropraktor/människokiropraktor och yogainstruktör (i en och samma människa!) som förklarade hur man uppnår en stabil sits och då blev det lite mer nya begrepp som jag inte tänkt på. Och yogaövningarna klarade jag inte särskilt bra alls utan bröt ihop i ett fnitter, åtskilliga gånger. Jag är inte bra på yoga.

Men nu har jag köpt en yogamatta så det är bara att sätta igång och testa. Jag får skriva in en tracker i min bullet journal och lite bilförklaringar om vad jag tycker är viktigt att komma ihåg.


Dagen efter for jag och Anita ut på en lugn ridtur i kylan och jag försökte göra övningarna som vi pratat om på kursen. Galishimo höll sig osedvanligt lugn och började nog undra vad jag höll på med där uppe i sadeln när jag försökte finna olika tryck i olika kontaktpunkter.


Sedan träffade vi på en man och en kvinna med fullt fungerande motorsåg och då var alla tankar om sits och stabilitet som bortblåsta för resten av ridturen. Galishimo upplevde en motorsågsmassaker mot småträd, och följde detta med skräckblandad förtjusning i en gångart som inte kan liknas vid skritt. Själv satt jag av.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback