Jag förtjänar ju det bästa

Jag slogs av en tanke i morse som jag inte riktigt kunnat ruska av mig. Jag har ju sparat ihop lite pengar till framtiden, jag hade hoppats på att det skulle bli en häst till eller en ny bil eller transport så småningom, men summan har stigit relativt långsamt och fastnat här på 14.000 kr. Vilket inte är fy skam, men ändå inget man köper en häst för eller underhåller en extra stallplats och underhåll till häst för, heller. Sedan har jag väl inte snålat så bra direkt, utan tagit BE-körkort, kort på ett av stadens finare gym, och köpt mig själv ridkläder, och annat som jag tycker mig ha behövt. Det har varit höst, det har varit mycket på jobbet. Såklart jag velat unna mig lite. Jag valde ju att leva i en etta på 34 kvm för att kunna ha större ekonomisk möjlighet till fritid, också. Ju mindre bostadskostnad ju mer fritidsekonomi.

Men, i morse slogs jag av en längtan att köpa en Ipad Pro. En sådan där platta med magnetpenna som man kan teckna direkt på skärmen med, och självklart även göra mycket annat med. Den verkar kosta allt mellan 11.000-22.000 kr beroende på minneskapacitet och storlek.

"Ska jag verkligen ha en så dyr leksak för bara mig själv?" frågade jag mig själv och fortsatte: "Tänk om jag inte ens använder den?" och sedan hamnade jag i en väldigt jobbig ambivalensfas där jag svängde mellan "Självklart måste jag fortsätta spara pengar, jag kan ju inte ge upp nu!" och "Jag jobbar inte så här hårt utan att belöna mig med de prylar jag behagar!"

Och till slut så föll det faktiskt på argumentet: "Jag förtjänar ju det bästa." och i detta fall så menar jag inte en häst jag inte har råd med, utan en riktigt bra platta. Skit samma om jag inte använder den eller tecknar så mycket med den. Jag kan ha en dyr leksak. Jag förtjänar en dyr leksak.

Dessutom så händer det ju att jag tecknar ibland.





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback