Ett steg närmare bärighet

Jag och Galishimo har tränat på ridhuset i dagarna två, och som tidigare har vi fokuserat en hel del på vänster bakben. På veckodagarna så har jag longerat honom eller bara tagit en promenad med honom, men under helgen så försöker jag fokusera ganska ordentligt på rena dressyrövningar. Först så ska han gå med rumpan ut till (hans) höger på en rak linje. Här rider vi rakt mot Björn i en öppna på tre spår. Galishimo är superduktig så länge jag inte tvärar för mycket och tröttar ut honom.


Sedan så gjorde jag samma i galopp, men det blev betydligt kämpigare och vi gjorde det bara några steg åt gången, han fick verkligen kämpa på för att få till detta. Största utmaningen för mig var att jag behövde nyttja en mycket större del av ridhuset, och det knäppte i plåttaket när solen lyste på det i minusgrader, så vi var båda lite spända, och då gäller det för mig att inte bli passiv utan driva honom igenom spänningen.

Men vad hände med vänstergaloppen efter dessa två övningar?! JO, han TOG faktiskt bättre stöd på yttertygeln och lyssnade på innerskänkeln och spårade betydligt bättre! Detta är det närmaste en quick-fix jag någonsin kommit med denna häst. På en månad tycker jag det blivit en kännbar skillnad. Jag hade en riktig "wow!"-känsla när jag galopperade honom på slutet och kände att han verkligen balanserade sig och placerade sig väl under mig. Nu är jag jättetaggad för att rida mer i ridhuset, men det blir en liten paus till helgen då jag ska på hästlös hästkurs och ridhuset blir upptaget för luciafirande. Men detta blir jättespännande att upprepa längre fram!









Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback