På långa tyglar


Denna dag bjöd också på en riktigt trevlig uteritt. Största succén var klart att vi träffade på tåget och jag satt inte av, som jag brukar. Vi hade med oss Anita och Willgot som trygghet. Vi såg tåget långt borta och hann ställa oss på en bra plats i god tid, innan tåget körde förbi.

Jag gjorde det absolut inte för att "utmana" mig eller att jag ville "träna" på att sitta på honom när vi mötte tåget, utan Galishimo kändes helt enkelt så lugn och trygg att det inte kändes värt besväret att sitta av och sedan upp igen. Det bästa tillfället helt enkelt; man är fri från oro och litar på hästen, man forcerar absolut ingenting. Det kunde inte bli bättre.

Galishimo reagerade precis som jag hade förväntat mig. Han tittade på tåget och tiggde sedan godis. Willgot stod tryggt och tittade på tåget han med. Jag var riktigt glad hela resten av ridturen. Vi tog en ny ridväg och Galishimo, som annars brukar bli ganska upphetsad av att gå nya vägar, ställde sig bekvämt och kissade bara några hundra meter in på den nya rutten. Han var nöjd med livet och uteritten.

Sedan fortsatte turen i samma anda, och jag njöt hela vägen. På långa tyglar.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback