Att lära mig sticka raggsockor

I helgen har jag gjort mitt livs andra försök att lära mig sticka. Första försöket gjorde jag under våren 2013 men kom inte längre när hälen skulle påbörjas. Men idag har det kommit lite mer youtubeklipp och annat informativt så nu ska det väl ändå gå lättare.  

Fast det finns inga perfekta exempel på youtube. En är vänsterhänt och ber åhörarna göra som henne fast tvärtom. Många verkar tycka att svart tråd är en bra färg att använda när man ska visa hur man stickar. Många säger glatt "Och så upprepar ni detta tills..." och jag får härdsmälta av att försöka luska ut när upprepningen ska påbörjas. Upprepa sen när? 
 


I början var det riktigt krångligt och jag fick ralla upp strumporna ett par gånger och börja om igen, för att få till det. Sedan så flöt det på ganska bra. Och efter många om och men så lyckades jag improvisera ihop ett slags hälsteg. Jag antar att man måste göra ett par sockor innan det verkligen sitter, men jag är mycket nöjd över att ha kommit så långt!


Varför tilltalas jag av stickning då? Jo. Jag blir lugnare av det. (Efter att jag svurit mig igenom vänsterhänta guiden, damen som använder svart tråd så att allt ser ut som en svart blobba på film, samt tjejen som glatt tycker att jag ska upprepa något utan närmare definition.)

Jag har ganska svårt att sitta stilla utan att ha en uppgift. Jag är inte typen som studsar på stolen och hela tiden pratar på högvarv, jag kan vara väldigt tyst och hålla mig kortfattad för det mesta, men jag vill verkligen ha uppdrag. Det är en jättebra egenskap på jobbet då jag är känd för att arbeta ganska länge och fokuserat. Nackdelen med att vilja ha en uppgift hela tiden är att det blir svårt att varva ned och att jag lätt blir stressad. Så jag tror att jag behöver ett "pyssel" som håller mig sysselsatt men som jag inte kan högprestera inom, tävla med andra om, eller göra mig utmattad av. Att följa ett mönster borde alltså fungera ganska avslappnande, kan jag tycka.

Sedan började min mamma, som är precis likadan, att sticka i höstas, och då kom jag på att även jag velat lära mig det.

Jag återkommer om det fungerar! :)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet