Början på slutan

Jag hade riktigt svårt att få ordning på en övning i trav som ska vara en påbörjan till dressyrrörelsen "sluta". Man måste tydligen börja någonstans och då måste man ju göra en jättemild mini-sluta som bara ska vara ett litet tramp som inte alls ska vara jobbigt för Galishimo, utan bara en liten dutt med rumpan mot rätt riktning, och sedan skulle vi fortsätta rakt fram och låtsas som ingenting.


 Lite typ som: "Oj! Nu måste du anstränga dig och göra något avancerat... nämen jag skojar bara, nu fortsätter vi..."  (Min fria tolkning av övningen och inget som tränaren etablerade).

Själv tyckte jag att det var väldigt svårt att hänga med avslappnat och ge Galishimo "dutten" för att putta in rumpan några steg, vid rätt tillfälle, men det kommer nog att ta sig. Jag såg på videofilmerna att Galishimo bara blev tröttare och tröttare och jag gjorde "dutten" senare och senare. Så får vi bara vila några dagar och smälta det hela så duttar jag med perfect timing och Galishimo kommer att göra början på slutan alldeles strålande. Ge oss några veckor, så!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet