Söndagstur

Goda nyheter! Även i dag skötte sig Galishimo fantastiskt! Fjärde turen på fyra dagar. Han tvärnitade och slog in backväxlen vid ett tillfälle. Det var när han upptäckte ett nytt skoterspår, som han var stensäker på inte var där igår, men annars skötte han sig super! Idag hade vi med oss Katarina och arabhästen Alladin som moraliskt stöd. Då vågade jag sitta kvar både när vi mötte en skoter, och när vi mötte Lasse med traktorn på stallplanen. Katarina och Alladin hade koll på läget och tog lugnt ledningen, så det var bara att för mig att sitta still i sadeln och försöka uppföra mig så normalt jag kunde.

Jag såg dock på originalvideon att jag har lite kvar att jobba med. Jag är nervös som vanligt. Jag har redigerat bort ljudet eftersom jag inte vill visa offentligt hur spänd jag kan bli ibland. Jag började muttra för mig själv och andas ytligt och fnissa spänt när vi mötte motorfordonen. När jag såg filmen med ljudet på så skämdes jag lite.

En liten tröst är det i alla fall att enda gången Galishimo skyggade, för skoterspåret, så var jag helt avspänd och inte ett dugg nervös. Jag såg bara ett tomt och öppet fält och hade ingen aning om att han skulle skygga för ett skoterspår. Så han verkar åtminstone inte läsa av mig och skygga för att jag är spänd.

Det känns nästan lite tvärtom ibland. När jag börjar muttra och fnittra nervöst så riktar han ett öra mot mig, och känns trots allt väldigt lyhörd. Tittar man på videon igen så ser man att både när vi möter skotern och traktorn så fladdrar han bak med öronen mot mig och lyssnar på min röst. Då blir han verkligt uppmärksam på mig!






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet