Snö! Bring it on!


Vi har ju rekordmycket snö i år! Jag tycker det är fantastiskt! Det blir mycket jobb för snöskottarna! Lasse, som äger stallet där Galishimo bor, plogar flitigt både ridbanan och motionsvägen, så det är bara ut och rida! Inga hinder! 

I morse tog jag en joggingtur i snöblåsten innan jobbet, jobbade en liten stund, och åkte sedan till stallet så hovslagaren kunde verka Galishimos hovar och byta pjuck, sedan for jag och Sara och hästen Juan ut på en ridtur. 

Galishimo gillade inte snön och blåsten. Det blev några tvärnitar och förslag på hemgång, från hans sida. Men trots detta så går det fantastiskt bra nu! Han har inte samma spänningar i kroppen, och är mjuk på ett sätt i kroppen som gör att han känns betydligt mindre explosiv eller farlig. Sedan så ska han ju givetvis skygga i snöblåsten, och skvallra lite om potentiella hot, ändå. Men det blir inte riktigt på samma sätt. Jag känner mig ganska trygg med honom som det är nu.

Sara tyckte att vi var ganska roliga när vi tramsade runt för att klara den spännande uteritten. Hästen Juan tyckte att vi var väldigt töntiga. Han ville nästan tjuvnypa Galishimo i ett "Skärp dig! Ordning i ledet!" men han fick tyvärr inte detta för Sara. Vem vet, det hade kanske funkat? Hästar är väldigt kloka.

Nu blir det i alla fall kvällsjobb för hela slanten. Djupt nedbäddad bland filtar och kuddar ska jag skriva utredningar och dricka kaffe med grädde!


 


Supernöjd över Galishimo!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet