Dressyrkurserna!


Jag har lite svårt att fokusera på Galishimo när jag tänker på helgen för jag är mest glad över att alla var där, och den glada stämningen som följde! MEN Galishimo var jätteduktig. Han var mest duktig på lördagen då han var utvilad med nya krafter, och så var han lite slöare på söndagen. Men det får man vara om man ansträngt sig dagen innan.

Under förra träningen i november så började vi gå lite mer målmedvetet sidvärtes. Då reds Galishimo på en fyrkant då han fick gå rakt på långsidorna, och sedan fick han sladda ut lite med rumpan i hörnen, för att börja korsa benen lite. Då red vi mest rakt fram och tog bara några få steg åt sidan, åt gången. Här är en liten snutt från november.


Den här helgen så kunde vi gå sidvärtes nästan en hel långsida, så vi gjorde övningen på rakt spår och han fick korsa bakbenen och frambenen hela vägen! Stor skillnad! Ändå har jag inte tränat så där nitiskt på dressyren på sistone, utan mest bara gått ned på ridbanan och avslutat uteritterna med några steg sidvärtes och lite klappar. Men det kanske är det som han lär sig på. Att man inte nöter så mycket utan bara "gör hemläxan" lite då och då som ett avslut på en bra dag!


Nu har vi en till hemläxa, och denna känns svår! Han ska påbörja något som ska bli en travsluta, i framtiden, och jag har lite svårt att känna hur jag och Galishimo ska göra för att det verkligen ska sitta. Men vi kör samma typ av träning även denna gång. Roliga uteritter med övningen som avslut, och så åker jag kanske till ridhuset några gånger och repeterar där!


Och det är ju Elin och Björn som filmat. Jag hade hur mycket material som helst att titta på efter ridkursen. Jag är så nöjd!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet