Lunchritt - överlycklig


Det snöade ordentligt och blåste en smula idag. Det var kallt. Det var jäkligt. Jag var ytterst omotiverad att släppa arbetsuppgifterna och ta Galishimo på en ensam lunchjogg ute i naturen. Han kan ju bli rädd för både det ena och det andra, både det synliga och det osynliga, under uteritter. Särskilt nu när det är kallt ute. Jag har väl lust att påstå att han fortfarande inte är ett under av stabilitet och trygghet när vi är helt ensamma. Det blir ibland väldigt många tvärnitar, halvhalter, och sidokast. Nu försöker han ju sällan vända hemåt, och han bjuder ju trots allt framåt, så vi tar oss ju dit vi ska. Man måste bara väldigt, väldigt alert om man ska hänga med honom.

Till min stora förvåning så blev det icket en endaste tvärnit! Det blev kanske fyra eller fem mindre halvhalter som han avbröt själv för att springa framåt igen, och nästan inget sidokast alls. Vi travade glatt på, både bortåt och på hemvägen! Han var ovanligt avspänd på hemvägen och han drabbades inte en endaste gång av akut hemlängtan eller omotiverat fjuck. Jag kunde vid flera tillfällen släppa tyglarna och låta honom länga på halsen och nöjt frusta i den snötäta luften.Till och med i traven kunde jag länga på tyglarna lite så han fick jobba lite mer i sin lägre och bekvämare form.


Jag är så glad. Jag är så glad. Jag betedde mig som en helt normal ryttare och Galishimo betedde sig som en helt normal häst. Han blir bara roligare och roligare att rida nu! Det är vid nio års ålder det händer! 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet