Mörkerritt - coola killen!


Duktiga, duktiga Galishimo! 

Idag på fredag var jag fortfarande lyrisk över gårdagen. Han gick så fint! Han blir mer och mer avspänd, det blir ju bara roligare och roligare! Eftersom arbetet krävde närvaro så bestämde jag mig att ta mig ut på en mörkerritt på kvällen. Jag fick med mig Katarina och Corzo och Sandra och arabtjejen Cilla. Vi lät bli pannlampor så Galishimo inte skulle nojja över skuggspel från dem. Att vandra ut i snö och totalt mörker och 17 minusgrader utan minsta ljuskälla var tydligen en bättre idé.

"Var det verkligen jag som kom på den här idén?" Frågade jag förvånat både Katarina och Sandra när jag insåg exakt HUR mörkt det var ute i skogen. De nickade och vägrade axla över ansvaret över mörkerritten. Det VAR min idé.

Men det var en bra idé! Gudars vilken bra idé det var. Galishimo gick som en klocka. Han var otroligt vaken och alert och framåt, utan minsta lilla stressöverslag. Till och med trygga Corzo testade att stanna upp en eller två gånger, i mörkret, men Galishimo gick i rask takt rakt fram med spetsade öron och näpen uppsyn. Mitt intryck var att han verkligen tyckte det var riktigt roligt och spännande att komma ut i mörkret. Särskilt med sin bästis Corzo och den snygga arabtjejen Cilla som han kunde imponera på.

Jag var även helt inställd på att han skulle reagera på bilarna som kör på en vältrafikerad väg som periodvis är mellan 50 och 400 meter bort. Han har reagerat på lastbilar och bilar förut när lysena har varit på, men nu såg han mest bara glad och nyfiken ut. Inga stora spänningar i kroppen.

Så vi skrittade och travade, mös, frös och pratade. Jag kunde trava hemåt och sedan ta ned honom till skritt, trots att han var pigg, och länga tyglarna.

Precis som det ska vara! Jag är så glad!

.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet