Transportträningstillfälle...6?

Nu har jag tappat räkningen på hur ofta jag transporttränat med Galishimo. Är det sex gånger? Jag har hållit på ett tag nu. Galishimo blir ju inte på bra humör när man fäller ned presenningen i bakluckan, eftersom presenningen prasslar och rör sig, så jag passade på att träna på ett litet annorlunda sätt idag när ändå Elin var med.

Det här är inte en bild på min transport, men det är samma typ av presenning jag talar om. När man fällt upp rampen så drar man ned en slags gardin och fäster den med gummiringar på rampens utsida. Den prasslar. Den rör sig. Och den är bakom rumpan på stackars Galishimo.


Elin stod framme vid huvudet och pratade kärlek med Galishimo och erbjöd honom foder, under tiden som jag stod bakom honom och drog upp och ned presenningen, på exakt samma metodiska sätt, upp och ned... i tio minuter. Galishimo var väldigt kränkt över detta och kunde ICKE äta pellets när han blivit så illa hotad av presenningen. Och vi stod bara och såg på, vi grymma, grymma människor.

Sedan fick han en tankepaus då jag drog ned presenningen och fäste fast den, och han kunde äta med mig och Elin i transporten, och när han skulle ut så reagerade han inte alls lika oroligt när jag drog upp presenningen igen. Inte så konstigt kanske när jag kanske dragit upp och ned den 300 gånger tio minuter tidigare.

Dessutom upptäckte jag en trevlig sak med Hondan jag köpt. Bakluckan går ju inte öppna vertikalt, utan man öppnar den horisontellt, som en dörr. Några har ju sagt att det är en jättedålig idé att köpa en hästbil där man inte kan öppna bakluckan mot transporten eftersom bakdörren då tar i släpvagnen. Jag tog för givet att det skulle bli svårt att öppna luckan när transporten var i vägen men igår så insåg jag ju att det var inga problem alls. Dörren tog i handbromsen när jag hade den uppe men annars fanns det fullt om utrymme att bära in och ut precis vad man ville. Tänk vad folk "vet" saker utan att först kontrollera om deras påståenden verkligen stämmer... 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet