Westernsadel + halsring?

Det känns hur bra som helst med westernsadeln! Jag känner mig så taggad att börja använda den. Idag har jag beställt en westernpad och en sadelgjord åt sadeln, så jag kan börja använda den. Och westerntyglar. Sedan gjorde jag en snabb huvudräkning på hur mycket pengar jag bränt iväg sedan bilförsäljningen, och insåg att det snart är dags med ett köpstopp. Det har dragit iväg ordentligt. Galishimo får inget westernträns just nu i alla fall. Och jag köper nog inga westernjeans... Vi får blanda stilar lite...

 Jag och Galishimo år 2013, då han var en fyraåring, i sin westernsadel och supersnygga westernpad.

Galishimo hade ju som sagt westernsadel när han var ung och oförståndig(are) och jag kände mig verkligen mycket tryggare i den. Det ska bli så roligt att få sitta upp i en sådan sadel igen, då satt man verkligen ordentligt!


En grej som jag är särskilt inspirerad att göra denna sommar är att kombinera westernsadeln med ridning med halsring, som jag nosade lite på i somras. Trots att Galishimo var lydig så kände jag mig lite otrygg och vågade inte släppa tränset helt. Men i en westernsadel så kanske det blir möjligt att rida honom helt utan huvudlag och bara styra med ringen. Han gick ju aldrig för fort och var lätt att stanna, men han sänkte huvudet väldigt för att "söka stöd i bettet" och det tyckte jag var obehagligt, men det är kanske lättare i westernsadel. Jag ska i alla fall utforska idén denna sommar! Förra sommaren gick det ju bra!






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet