Äntligen Westernsadel!

Jag har verkligen saknat westernsadeln som jag gjorde mig av med, för tre år sedan. Jag gav den till Galishimos uppfödare för några år sedan. Jag gjorde det för att visa min tacksamhet för att de lånat ut sin bil, sin tid, och sin transport till mig år 2013 när Galishimo skadade sig allvarligt och hamnade på en veterinärklinik i Hudiksvall. Jag bestämde mig efter något år att jag kunde ge dem min westernsadel som tack, det kändes rättvist och bra. De använder sadeln fortfarande så det blev bra.

Nu när jag fått lite plus på pengakontot, så började jag genast kolla på westernsadlar igen. Jag minns att jag kände mig tryggare i westernsadeln också då det kändes som att jag satt djupare och man kunde hålla i knoppen på sadeln.

Uppfödaren hade två jättefina sadlar av showtyp med vackra detaljer för 9000 kronor, men jag blev osäker på hur mycket jag skulle använda sadeln. Då fann jag en äldre Simco Arabian westernsadel i Burträsk för 3000 kronor, och när jag hörde av mig till tjejen som sålde den så kunde hon komma till mitt stall med den nästan på en gång. Sadeln var lite sliten och dan men den verkade sitta bra på Galishimo! Tjejen som sålde den var jättetrevlig också.

När jag tittade på Galishimo när han hade sin westernsadel på sig så rös jag i hela kroppen av glädje. Så kul att få "tillbaka" en westernsadel igen! Synd att Galishimos westernträns är borta sedan flera år, men det går att köpa ett nytt. Sedan måste jag finna en padd (typ sadelfilt) också, och en sadelgjord. Men jag gillar ju att putsa och fixa så det blir bara roligt. Snart är vi ready to go!


I övrigt så är det inte ridväder nu. Slaskigt och blött och snön är verkligen dundertung. Jag longerade Galishimo bara i en kvart i den djupa snön så han fick lyfta på fötterna lite. Man såg hur tungt det var, men han använder koppen rätt nu mera! Ingen tvekan om den saken!




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet