Helgens lastträning

Både fredagen, lördagen och söndagen har jag lasttränat Galishimo. Han är ju en ganska lättlastad kille men själv så är jag osäker på flera moment. Att backa bilen mot dragkroken och fästa den känns lite osäkert. Vilken utrustning jag behöver när jag ska lastträna har jag också varit osäker på. Sedan känns det obehagligt att gå in i ett så trångt utrymme med Galishimo om han är lite på tårna och trampar runt. Sedan så ska jag ju kunna lasta honom helt själv utan hjälp från andra och då är det ännu viktigare att jag känner mig säker.

Galishimo var inte särskilt mycket på tårna. Under fredagen så ville han inte låta sig lastas alls. Men på slutet kom han in och då fick han pellets. Detta kom han givetvis ihåg. Transportlastning och pellets hör ihop. Så sedan dess har han varit ytterst positiv och väldigt tålmodig med mig under lastträningen. På lördagen hade jag alldeles för lång lina och för mycket utrustning vilket bara gjorde mig klumpig. Galishimo stod artigt och väntade under tiden jag pustade och viftade och trasslade, sedan gick han in själv efter att jag tagit mig in bakom frambomen. Jag har hjälmkamera på filmen. Vissa har undrat hur fan jag lyckades fippla med mobilkameran samtidigt.. men det är en hjälmkamera!


På söndagen, den tredje dagens lastträning, så gick han i princip in direkt. Han nosade en sväng på rampen och verkade glatt tänka:
"Jasså, det är pelletsträning nu igen?" och sedan var han inne. Jag är jättenöjd och glad över att allt går så bra. Nästa helg ska jag stänga bakbommen som han fått panik över förut, och även fälla upp rampen. Jag tror verkligen att det kommer att gå jättebra.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet