Skodan är såld!

Bilen jag köpte för fem år sedan är nu såld! Det känns helt underbart. När jag tittar på blogginlägget som jag länkade till här, för fem år sedan, så inser jag ju att jag innerst inne visste vad jag mådde bäst av. Jag skämtade om hur trött jag var och att jag övervägde att leva ensam men det var nog inte så skämtsamt skrivet egentligen. Jag var trött. Jag ville leva ensam. Det tog ett år till innan jag insåg att jag måste följa hjärtat, men nu är jag väldigt glad att jag gjorde det.

Enda stora nackdelen med att leva ensam och ha häst är ju förstås ekonomin. Jag fick stänga gymkortet, jag har inga blommor i mina fönster, de flesta av mina kläder är flera år gamla, jag unnar mig inget som inte är absolut nödvändigt. Att spara till dragbilen har tagit flera år och jag har bara fått ihop ca 2000 kronor i månaden, om inget oförutsägbart hänt. Men nu vände det plötsligt när jag fick köpa Hondan billigt. Okej, det är inte den nyaste och fräschaste dragbilen, men den kommer att hålla många år till och jag kan öva på den utan att få panik om jag råkar repa den med... exempelvis hästtransportens dragkula när jag backar mot den.



Jag hade ju en period då jag gärna pimpade Skodan för några år sedan...

I tisdags lämnade jag in min lilla Skoda för byte av olja och oljefilter. I förrgår satte jag ut den på annons igen och igår så blev den såld. Pengarna kom in på mitt konto direkt. Jag är nöjd på så många sätt. Det var för övrigt ett jättegulligt par som kom och tittade på bilen. Jag gillade dem direkt när jag såg dem. De skämtade båda två, och härjade och fikade glatt, och stämningen blev hög direkt de kom in i lägenheten. "Nämen det där var mig då ett näpet kök!!" utbrast mannen det första han kom in i hallen och sedan fortsatte de bara att prata på. Sedan gnabbades de med varandra sinsemellan, på det där sättet som bara människor som tycker om varandra gör. De var inte särskilt intresserade av att pruta heller utan tyckte bilen var jättefin. Jag fick ett gulligt sms av dem efteråt också. De verkade tycka lite synd om mig som bodde ensam i min etta, haha...

.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet