En dålig förlorare

Igår fann jag drömbilen. På en bilfirma här i staden! Jag blev överlycklig, jag läste in mig på den och började räkna pengarna och javisst.. om de tar in min bil på inbyte för 20.000 kr (den är ju värd mer än så) så skulle jag kunna köpa den för sparpengarna och inbytet. Jag tittade igenom arbetschemat för morgondagen och insåg till min stora glädje att jag kunde ta ledigt efter lunch för att titta på bilen och provköra. En Toyota RAV4, skitsnygg, i skinande silver, bara gått 12.000 mil och jag hade råd med den! Jag hade råd!


På mötet innan jag kunde ta ledigt så kunde jag inte fokusera på vad som sades utan tittade bara otåligt på klockan. Kunde den inte bli ett snart, så jag kunde ta mig härifrån. Va? Va? Va?

När klockan väl blev ett så åkte jag direkt till bilhandlaren och med glad uppsyn och lätt hjärta så berättade jag för bilhandlaren att jag var intresserad av deras Toyota RAV4:a och inbyte av min bil.

"Tyvärr, den blev såld i morse..." konstaterade bilhandlaren och försökte sedan sälja på mig en bil för 187.000 kronor.
"Jag har häst och bor ensam. Det där är inte lönt..." muttrade jag besviket. MIN Toyta RAV4 gick alltså ut på annons i går kväll, och blev såld i morse direkt de öppnade.

Och när jag körde bilen tillbaka till jobbet så tyckte jag vansinnigt synd om mig själv. Jag har sparat pengar så länge nu, och jag var så nära. Så löjligt nära...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback