Rumpträning för häst

En gång i veckan försöker jag köra på lite hårdare i snön. Jag tänker att Galishimo måste lyfta på småfötterna lite extra då, och det är bra för den fluffiga hästrumpan. Nu är snölagret ganska tunt, kanske 12 centimeter, men det är väldigt kompakt snö. Hoven slår ned genom snölagret men måste sedan lyftas hela vägen inför nästa steg. Det är inte fluffig snö som ger lite motstånd utan det tar helt enkelt stopp om han inte lyfter fötterna ordentligt.

Galishimo har väldigt tydligt talat om för mig att det inte är djupet på snölagret som räknas utan hur kompakt snön är. Han sa det även idag när vi galopptränade. 
"Måste-jag-göra-detta-MÅSTE-jag-göra-detta-måste-JAG-göra-detta?" sa han när vi galopperade runt. Så jag tog det lite försiktigt med honom. Lösa tyglar och när han började kännas slut så galopperade jag max 50 meter till. Sedan fick han vila lite och gå runt och spana på tjejer i grannhagen, och bli klappad, sedan körde vi vidare. Han är väldigt arbetsam. Jag är väldigt tacksam. Jag hoppas jag balanserat snöträningen rätt så den bygger styrka hos honom. Men jag hade i bakhuvudet att detta kanske är sista riktiga snöträningen. Det kommer förmodligen en period av slask och is framöver och då blir det betydligt mindre träning för oss.



Så roligt att ha en massa bilder som är från i år! Elin fotograferade oss ju för fulla muggar i mitten på januari, så länge batterierna höll. Här verkar hon ha gjort en passande rumpstudie för blogginlägget. Toppen Elin! 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet