Laddad men lydig

Årets första ridtur blev fantastiskt bra. Mamma följde med för att fotografera oss. Galishimo var taggad till tusen. Han ville jobba. Och om ingen tänkte jobba med honom så tänkte han busa. Så han var med sina små arabtänder överallt där de inte skulle vara, när vi gjorde i ordning honom i stallet. Tänderna var i jackor, i mössor, i handskar, i ridspöet, i linor, eller nöjt knaprandes på stallväggen. (Det där med att knapra på spiltan var jag mindre nöjd över. Vilket i sin tur gjorde honom mer nöjd. Eftersom han tycker det är festligt när folk reagerar på vad han gör.)

Själv var jag supertaggad och längtade efter bra bilder. Solen sken ju! Fältet var vitt! Det blåste i håret! Mamma var här! Bilder skulle fotas! Galishimo skulle ridas...

..ja tills jag insåg att det faktiskt var jag som skulle rida honom... Då började jag bli lite nervös.

Lite blek i ansiktet trevade jag mig upp i sadeln. Galishimo var spänd. Vi följde mamma i hasorna ut mot fältet och jag kände hur laddad han var. Oron gnagde om den där lydigheten skulle råka brista ut i lite sjungande olydighet av hjärtats lust. Jag kanske skulle ha longerat honom först? Kanske? Var det så bra idé att rida honom på ett blåsigt fält i minusgrader efter en veckas lugnare träning? Förresten?




Från början kändes han spänd och jag snurrade honom på en ganska liten volt så han inte skulle få allt för mycket frihet. Han var rädd för mamma, för kameran, för sin egen skugga och för snön som blåste upp efter honom när han travade. Men allt eftersom jag blev varm i kläderna, och Galishimos överskottsenergi pyst ut, så blev volten större och modet också. Vilket var jättekul! Och väldigt spännande. När jag såg på filmerna och bilderna så insåg jag att vi ju faktiskt utvecklas fortfarande. Jag ser klart mindre spänd ut. Jag sitter i de flesta bilderna djupare i sadeln. Och fortare rider vi, definitivt!


Tack till min snälla mamma som fotograferade!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet