En liten missbedömning

Idag var jag lätt intelligensbefriad. När jag sadlade Galishimo i stallet sa en stalltjej att det just var på väg att blåsa upp och att det skulle blåsa rejält. Upp till 13 sekundmeter.
"Jag vet vad som kommer att hända..." suckade jag.
"Det kommer att vara vindstilla fram tills preeecis precis när jag ska sitta upp..." fortsatte jag melodramatiskt och lade till:
"Sedan kommer han att få fnatt... och så är det ridpasset över..."

Det roliga var att jag inte riktigt trodde på mig själv utan trodde att jag var underfundig och lite sarkastiskt smårolig på något sätt.

Jag ställde mig vid uppsittningspallen på uteridbanan. Galishimo var på bra humör. En liten vindpust drog kring benen. Det var skymning men inte helt mörkt.
"Det är säkert ingen fara..." tänkte jag. Och satte mig upp. Jag hade precis satt fötterna i stigbygeln och börjat klappa honom på halsen innan vi skulle iväg då vinden ven till kring öronen och lite snö föll av från ett tak en bit bort.

"HÅLL I DIG TANT, JAG RÄDDAR OSS!!" utbrast Galishimo och satte av i full galopp. Inte en sån där mäktig skentur utan en lite mildare "rädd-kanin"-galopp som inte gick att få stopp på. Efter att han skenat ända ut till ridbanans andra långsida så ven vinden tag i hagtrådarna så de vibrerade och Galishimo gjorde ett tvärstopp och stirrade skräckslaget på dem. De rör sig. Alldeles av sig själva.
"HÅLL I DIG TANT, POLTERGEIST!!" utbrast Galishimo men med lite övertalning bestämde han sig för att lyda mig i stället. Samtidigt som han höll andan. Det är aldrig ett bra tecken när han håller andan. Aldrig.

Sedan skrittade vi runt lite i blåsten som tilltog allt mer, och jag klappade honom på halsen innan jag klev av.
"Det här var inte ditt fel idag. Jag känner ju dig. Jag känner ju oss. Förlåt för att jag inte tänker åt oss..." mumlade jag och gav honom lite godis.

Sedan gick vi in i stallet och jag bytte utrustning så han kunde springa bredvid mig i ett snöre och förfäras över blåsten tillsammans med mig från marken, i stället. Och springa över lite cavalletti. Och kanske hoppa över något som skulle kunna ha liknat ett kryss men ändå inte eftersom de två bommarna mellan de vita sockerbitarna låg tryggt på marken i ett landliggande kryss i stället. Dessutom hade jag medvetet lämnat dörrarna till bomhuset öppna, så de slog och slamrade lite i blåsten, alldeles vid ridbanan, när han sprang runt. Det var mer än spännande. Det var gastkramande enligt Galishimo.Men tydligen även lite roligt när han väl kommit in i övningarna.


Det blev betydligt bättre med lite arbete från marken i blåsten. För oss båda. Efter fem år tillsammans är jag bara korkad om jag missbedömer oss. Nu finns det inga ursäkter längre.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet