Gott nytt SÅR!

Jag spenderade ett väldigt lugnt nyårsfirande i år. Sovande. Ärligt talat. Jag sov. Jag var ensam i ettan. Jag tvättade hästkläder, städade upp hemma, och sov. Superskönt och väldigt välbehövligt.

På årets första dag åkte jag ju givetvis till Galishimo som med tindrande ögon haltade fram till mig. Haltade. Inte bra. Vid en närmare inspektion så hade han trampat på sig själv med sina isbroddar över natten. Gott nytt SÅR! Förmodligen har han ränt runt och snubblat på sig själv, mer än en gång, när nyårsraketerna fyrats av.


Jag hade en liten vag oro över att detta skulle kunna hända. Tidigare år har det gått väldigt bra för honom att vara med sin flock och spana på nyårsraketer, men då fanns den stora trygga ledarhästen Vincent i flocken, och även ett annat kallblod som stod stadigt som en tegelsten. Nu är Vincent tyvärr avlivad och kallblodet är sålt. Flocken består mest av lite ranglåga ungdomar och så kom det tre nya hästar ganska nyligen. Jag tänkte att det skulle kunna bli oroligare i flocken i år.Men jag tänkte inte så långt att jag tänkte brodda av honom eller sätta skydd på benen. Lite dum känner jag mig. Han verkar dock vara den enda av ca 30 hästar på lösdriftsområdet som skadat sig, och de andra verkar ha klarat sig utmärkt. Men då har han ju lite mer nerv än de andra också, tyvärr...



Efter lite skrittande kom Galishimo igång och skrittade fint. När vi skulle trava så gick det bra i början i vänstervarv, men i högervarvet såg det inte alls bra ut. Jag fick en klump i halsen, och klumpen stannade kvar resten av dagen. Det är bara några repor. Galishimo är på jättebra humör.  

Galishimo har dessutom dresserat en av de nya tjejerna på stallet att ge honom Läkeroltabletter, vilket jag inte hade en aning om.  Han pussar henne på kinden och sedan pekar han bestämt med näsan på fickan där det luktar från halstabletterna. Hon börjar skratta och kan tydligen inte låta bli att ge honom en tablett...

Galishimo behöver förmodligen bara vila och gå ett par promenader några dagar, så blir han säkert bättre i sitt ben. Och ta en Läkerol då, tydligen. Men ändå så vet jag att jag inte kommer att kunna slappna av förrän jag ser på honom att han är frisk och hel igen.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet