Så det kan gå...

Nu är hela historien klarlagd om hur jag fick min bostad. Kvinnan som sålde bostadsrätten var djupt troende och det uppdagades senare under gårkvällen att hon hade ett väldigt stort hjärta. Hon hade -tillsammans med några församlingsmedlemmar-  bett för att rätt person skulle köpa bostaden under helgen. Hon hade bett för att den som skulle bo där skulle vara ”rätt”. Hon ville låta magkänslan styra vem som skulle bo i bostaden.

 Hon fick flera mail om intressenter på bostaden men reagerade då hon såg mitt efternamn (Bildström). En av hennes tidigare goda församlingsmedlemmar hade haft samma efternamn (faktiskt min farbrors fru) och hon blev genast nyfiken på vem jag var, och om vi kunde vara släkt. Dessutom hade jag lite kort skrivit till henne att jag var nyseparerad, och att jag var angelägen om en snabb affär. Det reagerade hon också på då hon också gått igenom en uppslitande separation.

 Så. Hon kom på, att det måste vara jag som behövde bostaden. Hon ville helt enkelt att det skulle vara jag som skulle få den. Så jag fick förtur framför de andra som sökt den. Och så hade hon bestämt sig att det inte skulle bli någon budgivning på bostaden utan att hon skulle sälja den för det pris hon bestämt. Om jag ville ha den. Jag gick runt, och tittade i den, och kände att den lilla ettan skulle passa mig utmärkt. När jag berättade vem min pappa var,  så sken hon upp och log igenkännande.

”Åh! Jag vet vem det är! Fotograf, va?!” sken hon.

Jag fick återkomma efter några timmar och skriva under kontrakt. Då fick jag flera stora kramar och hon verkligen strålade över att få sälja den till mig.

”Det såg jag på en gång, att just du skulle få bostaden. HENNE ska vi sälja bostaden till! Tänkte jag!” kvittrade hon och såg dunderglad ut.

 Jag köpte lite weinerbröd och ballerinakex till oss, när jag kom för att skriva under kontraktet, och så stannade jag där till klockan 23.00. Vi kom in på det här ämnet om att livet är förändring, och vi började båda tjattra på.

Jag kände mig lite omtumlad och väldigt glad när jag åkte hem på natten.

Kommentarer

  1. Herrens vägar äro outgrundliga. Även jag tror det var Guds mening att du skulle få just den där lägenheten. It might be the beginning of a beautiful friendship - och en läkande tillvaro för en sargad själ.

    SvaraRadera
  2. Vilken underbar människa hon var! :) Och grattis!

    SvaraRadera
  3. Kalla det Gud, karma eller tur...det var iallafall dags för en dos av det.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet