Det blir bra


Min mamma har ju, någon gång för länge sedan, bytt otaliga blöjor på mig, och min bror. Jag minns det inte, men jag räknar ju ut rent logiskt, att det måste ha varit så. Ett ständigt bortforslande av bajs. Och det kan ju verkligen inte vara en mysig uppgift.

Sedan har hon jobbat heltid som dagmamma och dagisfröken och säkert bytt otaliga blöjor i sin profession. Som jobb, alltså.

På fritiden åkte hon hela vägen till mig för att hälsa på mig och hästen. Till min förvåning märker jag hur hon glatt, på ren insinkt, genast plockade upp hästskiten som vi råkade lämna efter oss. Man hann knappt vända sig om så var hon där med sop och spade och städade upp. Som att hon ser det som lite av sin livsuppgift att hålla undan skit efter både folk och fän. Dessutom gör hon det med glatt humör.

Jag tror det finns en särskilt plats för min mamma i himlen.

I övrigt så förändras långsamt ridningen med Galishimo. Jag blir allt mer avspänd och då blir ju Galishimo också det. Vilket i sin tur kan råka resultera till lite flummigare ridning som inte blir riktigt lika strukturerad, nu när jag släppt kontrollen lite.

Men vi måste nog gå igenom den här mentala "lattjo"-fasen innan vi plockar upp strukturen igen. Om det ska bli riktigt bra så måste vi båda slappna av. Och visst glimtar vi till! Jag är helt övertygad om att det här blir riktigt bra.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet