Traven!

 


Det är en otroligt härlig upplevelse att trava med Ares nu! 

Det blåste upp till nio sekundmeter idag, och jag tycker fortfarande att det är väldigt obehagligt att rida när det blåser. Det börjar göra ont i magen när det viner i öronen redan innan jag suttit upp, och energin rinner lättare ur mig. Nu stod dessutom en häst i en hage alldeles bredvid staketet och betade gräs, och då blir jag även fundersam om den ska göra något skutt när vi rider förbi, så det fanns några områden som påverkade mig. 

Men blåsten gick faktiskt att övervinna, eftersom Ares som vanligt inte bryr sig så mycket. Det enda jag kan märka av är att han stannar och tittar lite när det blåser i träd eller buskar, när vi rider ute, men då känns han mer fundersam än rädd, så då är det lätt för mig att slappna av och driva fram honom. Med andra ord är det innan jag suttit upp som jag oftast är osäker om hur det ska gå, men jag blir tryggare när jag sitter på honom och känner att han är lydig och kontrollerbar. 

Jag bad även ägarna till den betande lösa hästen hålla honom i grimskaft under några minuter när jag skulle trava förbi, i början, så jag fick känna på Ares. Och som han kändes! 

Här travar vi i hans "stela" vänstervarv som inte alls känns så stelt längre. Jag viker av lite tidigare för att jag inte känner mig bekväm med att rida förbi den andra hästen. Jag tycker han är så fin och mjuk och söker sig till bettet fint. 


Här tar vi det lite mjukare högervarvet. Det kändes fint och jag behöver inte driva. Han länger sig fint och vi red bara 2-3 varv innan jag lämnade det varvet. 



Sedan tog jag ett lite större vänstervarv då jag började känna mig varm i kläderna, och han var precis lika trevlig som tidigare. 


Så när jag satt av, efter kanske bara åtta, nio varvs travande, och de vanliga skrittövningarna, så var jag ändå supernöjd och jätteglad. Han förstår alla signaler och gör så mycket rätt! Han är arbetsglad och bekväm och enkel att rida. Jag är så glad, stolt och tacksam över att jag inte gav upp ridningen efter Galishimo. Jag är otroligt glad att jag valde ut Ares. Jag är så tacksam att Jonatan förstår vad jag jobbar med och ger mig all rätt feedback. 

Fortsätter det så här så kommer jag att få en toppensommar! 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Den där silverbjälken

Planering med att måla hästtransport

Påskjutet