Lånade ut Ares


Jag lånade ut Ares i går kväll. Huvudorsaken är ju att vi ska ta drömresan till Island snart, och att det vore skönt om någon höll ett extra öga på honom, och kanske motionerade honom, under tiden. Vi står ofta i spiltan bredvid en snäll Tinkerponny som ägs av en mor och dotter, så jag kände att det vore bra om de kunde hålla ett öga på honom. Ares är ju redan van vid dem, och han är också van att ponnyn står bredvid honom i spiltan. Så de lånade helt enkelt Ares igår, de tog in honom från hagen, gjorde i ordning honom, och red ut med honom, tillsammans med deras ponny. Jag gick på lite avstånd efter dem och försökte att inte lägga mig i, så de får hitta sin egen relation med honom och göra vad som blir bäst för dem. 

Men det är verkligen en jättekonstig känsla att släppa iväg sin unghäst med andra. Jonatan sade efteråt att han ångrar att han filmade dem, och att han ha borde ha filmat hur jag stolt log från öra till öra, i stället. De travade efter skoterleden några gånger också, och det gick hur bra som helst. Tinkern travade först och Ares travade lugnt efter dem, med spetsade öron, på några meters avstånd. Ingen stress alls. Så vände de några gånger och travade fram och tillbaka. Dom var så försiktiga med honom, diskuterade hur långa eller korta pass han orkar med, och var verkligen hänsynsfulla till hans ålder. 

Ares har ju inte ens fyllt fyra år ännu, men han gör det alldeles snart. Det känns verkligen som alldeles nyss som jag blev blöt av svett efter vår första, mycket livliga, promenad i skogen utanför hagen när han var två år. Förra sommaren tränade jag honom att acceptera sprayflaskan mot mygg och numera står han helt avspänd när man sprayar honom. Det känns som det var alldeles nyss som jag trillade och lirkade för att lära honom ta bett i munnen, och det var ju bara 15 månader sedan jag fullt skakis och livrädd satt upp på honom första gången. 

Titta bara på honom nu! 


Han tycker det är intressant att skritta genom bostadsområdet fortfarande, nu var tydligen soptunnorna ute och behövde inspekteras. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Den där silverbjälken

Planering med att måla hästtransport

Påskjutet