Inte tillfälle att växla upp

 


Till slut ställde jag och Jonatan oss i hans gamla lada och tittade på ett förrådsutrymme. 
"Men om vi rensar ut här, så kan man väl ändå rymma två boxar?" sade Jonatan och började mäta takhöjd och väggavstånd med laser. Det finns både el och vatten i förrådet. Takhöjden räcker precis om hästarna blir ca 150 i mankhöjd. Det skulle kunna duga provisoriskt tills man byggt ett nytt stall. 

Vi började räkna på renovering, byte av stalldörr, ligghall ute, och rejält stängsel av lite stabilare sort. Jonatan har tidigare monterat rundbågehallar förut, så han vet vad som behövs. Det finns absolut ekonomi för detta, utan att någon av oss skulle gå på knäna. Förmodligen är vi klara till sommaren. Om vi växlar upp. 

Men vid köksbordet gick energin ur mig. Vi har ju båda ett heltidsjobb. Visst är det roligt att fixa på hans gård, men orkar vi med att växla upp för att hålla en deadline? Är jag på hugget att växla upp? I och för sig blir ju Jonatan projektledare, och jag bistår mest med två händer och min tid. Men är jag verkligen i form för detta utöver mitt heltidsjobb, ordförande i bostadsrättsföreningen och Ares? Får jag energi och inspiration, eller känns det överväldigande? 

Vi kom fram till att det kan bli lite för mycket. Det var främst jag som tyckte det blev för mycket. Ibland är jag ju långdraget småsjuk och jag är inte känd för mitt fantastiska immunförsvar. Såklart vi ska fortsätta fixa med gården men det ska finnas utrymme att vila, ha semester, och ha annan tid med varandra. Vi kan börja rensa ur förrådet till våren utan att tänka att vi måste bli klara ett särskilt datum. 

Det kommer att komma fler hästar till salu längre fram. Vem vet, unghästens kulor kanske trillar ned innan han blir såld till någon annan, så man kan kanske kastrera honom och ha honom på samma stall som Ares ett tag. Men just nu är det ju inte så. 

Jag satte mig i knäet på Jonatan och han höll om mig en stund.
Lite tacksamma att vi båda ändå är ivriga på livet.
Om än denna vår inte är tillfället att växla upp. 

Och vi har ju redan Ares.  

.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet