Effektfulla steg och shopping

 


Ares gör lite för mycket och lite för oharmoniskt just nu, men det blir bättre! Han samlar sig lite för mycket på små tygeltag och så börjar han gå så stort han kan med frambenenen. Det ser väldigt effektfullt ut, men inte riktigt vad han är mogen för. Men han ser jättefin ut när han anstränger sig. Man får en glimt av hur vacker dressyrhäst han skulle kunna bli i framtiden. Om han inte blir min allra vackraste skogsmulle. 

Från början försökte jag hålla kvar honom i tygeln, för jag vill inte belöna ett oönskat beteende, men det släckte inte riktigt ut beteendet, så nu släpper jag tygeltaget i stället, helst någon sekund innan han blir för effektfull. Då började beteendet ebba ut lite. Så det blir bättre, om jag blir kvickare med min eftergift. Och jag måste hålla händerna högt så han inte dyker ned för djupt i formen. Jag känner mig dock optimistisk, vi hittar varandra, vi har tid på oss! 

Det har också varit ett väldigt oönskat aprilväder på sistone. Ares har tappat mycket vinterpäls och det blåser kallt och snöar. Det ger honom ju lite mer energi än önskat, också. Det bir nog bättre nästa vecka när plusgraderna börjar komma tillbaka. 

Jag lämnade blodprov till vårdcentralen för att checka av mina blodvärden och de såg jättebra ut. Så kroppen är i ordning också. Jag har bra järnvärde och även bra inlagrade järndepåer. 



Slutligen föll jag även för shoppingsuget och köpte denna färgglada jacka från Uhip! Jag fick Jonatan att matcha mig och köpa en svart herrjacka i liknande design. Den väntar på Bussgods nu och ska snart hämtas ut! Jag är så sugen! Kommer inte att kunna ha den så länge det är så kallt ute, men snart så! 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback