Återhämtning och stallbesök

 


Jag har varit småsjuk och behövt vila massor under påsken. Mesta tiden har spenderats i sängen i Sjöbotten under tiden Jonatan har skottat och fixat. Jag som alltid brukar ligga ensam och typ titta på mina tår när jag är sjuk, nu är jag väldigt uppskattat sängsällskap till en hel flock. Det är lite mysigt ändå. På måndagen hade jag piggnat på mig och vi åkte runt lite för att titta på stall ifall vi ska köpa en ny häst. 

Från början kändes det som att vi hade flera alternativ, men det dyker upp lite hinder på vägen som gör att jag börjar tveka. Den största nackdelen när jag köpte Ares var att han fick kuska runt till tre olika stall på sitt första år, ungefär. Nu har han varit på Brönet i nio månader och trivs jättebra. Så vi fann ju vår plats. 

Jag vill inte utsätta en ny unghäst för upprepade flyttningar, så jag vill ju att det ska bli bra och stabilt på en gång. Denna gång så hoppas jag inte på det bästa och tänker "det löser sig!" utan vill verkligen känna att det blir lugnt och bra. 

Den unghingst vi tittar på har dessutom inte fått ned båda kulorna så han blir svår att kastrera direkt. Han behöver alltså ett stall där han får vara hingst en stund så får vi se om kulan trillar ned så småningom. Utan att folk blir oroliga eller tycker att han är stökig. Det är inte så bra att ha en hingst på Brönet då som bara har tunn sommarlina med lite ström i, och några meter till närmaste stohage. 

Det är flera saker som känns extra viktiga om man letar stall till en unghingst. Har stallägaren god vana vid unghästar eller unghingstar? Är det ett lugnt eller livligt stall? Är stängslet bra för att förhindra rymningar? Finns det spolspilta? Bra boxar? Vad kostar det? Finns det plats? 

Så nej, vi har inte hittat något ännu som klickar i alla önskemål... känns lite tråkigt då vi verkligen gillar unghingsten, men än har vi inte gett upp! 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet