Transporten, snön, bilen, overallen och mumintroll




De här bilderna är från den förra snösmockan, då det kom mindre snö än de 60 cm som kom i lördags. Men inte var jag mindre noggrann för det!

Jag skottade fram transporten igår. Det är märkligt och nästan lite pinsamt vad mycket jag gillar att skotta! Jag skottar långsamt och filosoferar över lite allt möjligt under tiden. Jonas på stallet kunde inte låta bli att skämta över att jag var så grundlig när jag borstade bort snön, och det var väl bara att lägga sig platt och erkänna sitt pedanteri. Jag testade att dra fram den också för att kontrollera att alla hjul rullade, att inget frusit igen och att lamporna lyste som de skulle. Allt fungerade utmärkt så det är bara att planera in nya äventyr! Så skönt! Så här såg det ut när allt var klart! 


Sedan så besiktades bilen i morse innan jobbet, och den gick igenom utan anmärkning. "Fin och välskött!" konstaterade besiktningsgubben och jag tog nöjt papperet om den godkända besiktningen och log belåtet. Nu är det bara att rulla vidare! 


Det enda som verkligen inte var i ordning var overallen jag beställde och var så otroligt taggad på att börja använda, det var ju min födelsedagspresent till mig själv! När den kom och jag trädde på mig den så brast jag ut i skratt. Jag såg ut som ett mumintroll. Passformen var jättemärklig. Som ett päron. Stort mjukt fluff bylsade ut över bältet för att antingen ge plats åt en rejäl ölmage eller stora tuttar som totalt gett efter för tyngdlagen och hamnat i navelhöjd. Höfterna var breda och jag kände knappt igen mig själv. Jag kontrolltittade på lappen flera gånger, det stod ju MEDIUM, vad har hänt? Den var ju jättesnygg på modellen! 

Så den födelsedagspresenten till mig själv ska jag skicka tillbaka igen. Tråkigt men nödvändigt. 

Jag är ju inget mumin-troll. 

Ännu. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet