En bra tisdag!

Äntligen kan jag börja ta ut extratimmarna som jag jobbat in de senaste veckorna. Det känns hur skönt som helst med lite mer normal arbetsbelastning och att jag kan börja åka till stallet mer på lunchrasterna, eller till och med sluta tidigare! 

Idag lyste inte solen, men ridkänslan var densamma. Vi gjorde om öppnorna i galopp och jag tänkte på det jag upptäckte när jag senast blir filmad. 

- Jag måste luta mig bakåt och slappna av i höften för att "släppa fram" honom i öppnan i galopp. Precis som de enkla öppnorna i trav. 

- Jag ska ge honom mycket mindre hjälper med mina ben för han vet nog vad han ska göra oavsett. På videorna startar han med öppnorna innan jag lagt på benen, och sedan fuckar jag upp det med mitt knipande. 

- Jag måste släppa på ytter tygel och inte dra ihop honom så mycket så han får frihet för bogarna inte börjar tänka "uppåt" eller bromsa upp sig.

Sagt och gjort - jag höll mig till planen, resultaten kom direkt och blev precis som jag hoppats. Han gjorde mycket fina linjer med fina öppnor utan att apan på ryggen störde honom eller krävde för mycket. Varv efter varv levererade han fina öppnor i båda varven. Varvat med lite bus. Bara att sitta och åka med. Även i buset.

Less is more, alltså. 

Sedan så hjälpte jag Ebba när hon skulle raka Måns med rakapparat. Måns har varit lite knepig, men jag tittade på en stund när hon tränade honom, och resonerade kring vad jag såg, och så testade vi en ny metod, som funkade utmärkt. Skönt när man kan vara till hjälp! Ebba blev nöjd, Måns blev nöjd. Ett perfekt avslut på tisdagen. Ebba tackade på instagram enligt nedan, jättekul! 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet