En hyllning till min... ridoverall!

Jag har vänt lite i mitt ekonomiska tänkande och hur jag ska fördela pengarna. Planen för 2021 blir: Utekläder! Inte lika dyrt som en krislandshäst och inte lika själadödande som att avbetala lån, och det kommer ändå att bli över slantar. 

Jag ska väl försöka tänka igenom mina inköp, men jag har bestämt mig för att inte snåla när det gäller att skapa förutsättningar att komma ut! Jag började med att granska min mycket älskade, men väldigt slitna vinterjacka från CRW. Den finns på Hööks, för 1799 kr, och är i mina ögon värd varenda krona! 



Vet ni hur länge den hängt med? Det kan jag tala om för er - Länge! Det var faktiskt det första hästplagg jag köpte på hösten efter att jag köpt Galishimo 2011. 


Kan säga att det varit med lite blandade känslor jag haft den då jag slitits mellan att se väldigt otrendig ut och att känna mig extremt varm, trygg och rörlig i den. Den håller värmen så bra och är samtidigt så lätt. Oftast har den vunnit kampen mellan mitt intresse att se någorlunda trendig ut, i kontrast mot att känna mig  varm och rörlig, och overallen är nu så använd och tvättad så ofta att den spruckit i sömmarna både här och var. 



Jag och Galishimo någonstans kring 2014, kanske? Kan han vara fem år där? 


Något år senare... 


Några sadelbyten senare... 


Och så tillbaka till westernsadeln igen... 

Sedan köpte jag faktiskt en dyr Uhip-kappa för en massa pengar, som jag tänkte skulle ersätta overallen. Den ser ju betydligt värdigare ut. Men tyvärr. Den gjorde inte grejen. Jag kliver ofta av och på Galishimo, särskilt på uteritter. Kommer det något som kan oroa Galishimo, en skoter, skidåkare, älgar, bilar, då sitter jag oftast av. Och det är omständligt och bökigt att sitta upp och av ute, med en lång kappa. Det prasslar, det stramar, det fastnar, benknäppena lossnar. Jag tappar lite fokus från det som är viktigast att göra, det vill säga en trygg uppsittning. Den kappan har varit till salu i omgångar men jag har nog bestämt mig för att behålla den ändå, Galishimo blir ju tryggare och upp-och-avsittningarna blir ju färre. Den går ju åtminstone använda på kortare turer eller på vinterridbanan. 


Jag är nog, när allt kommer omkring, en overallryttare. Det tog tio år för mig att erkänna och nu firar jag in det nya året genom att köpa mig en ny. En Mountain Horse Protect Overall är nu beställd, för den blygsamma summan på 3190 kronor. Jag är så taggad. Jag hoppas den håller i tio år precis som den gamla overallen gjorde. Här ska ridas! I alla väder!



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet