Mjuka frustningar och låtsashinder

 Jag klev upp 05.00 på morgonen och jobbade till lunch, sedan åkte jag till stallet, och sedan åkte jag hem igen och jobbade till 19.30 och drog på mig ett par plustimmar. Anledningen till att jag är så inspirerad att jobba undan lite, är att jag vill ha tid och möjligheter att hinna rida Måns igen. Hans ägare har gjort illa ena fingret, så jag tar alla chanser jag får att rida denna vecka. Idag var vänstergaloppen betydligt mer harmonisk och lugn, och han gick mjukt och avspänt i formen och frustade nöjt. Det blev inte alls särskilt många sådana där skumpiga sekvenser som i lördags, då han stretade mot stödet då och då, utan idag var han mjuk som smör, och jag verkligen njöt av honom. 

Jag lade också upp ett "låtsashinder" med en markliggande bom mellan två stöd, och så två koner lite längre fram, där jag gjorde halt varje gång. Sedan skrittade jag och travade över markbommen och tränade mig på att slappna av och inte titta på låtsashindret under tiden Måns lugnt tuffade på, på ganska lång tygel, väldigt harmoniskt, och sedan stannade han lydigt efter hindret. Det gick ganska snabbt för honom att självmant stanna mellan konerna så jag behövde inte koncentrera mig för att få stopp på honom. 

Det var bara roligt och lyxigt. Galishimo fick en välförtjänst vilodag och jag fick möjlighet till att bygga upp självförtroendet lite. Så roligt pass!

Bild från i lördags men titta bara vad snygg han är! 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet