Fastan gick inte så bra i helgen, 18:6 intermittent fasta

 Fastan går det sådär med. Jag skulle ju vila magen i 18 timmar och äta under ett "ätfönster" på 6 timmar, per dygn. Det har gått lite bättre på vardagarna men på helgen, då jag aktiverar mig mer, så fungerar det sämre. 

I praktiken kan man säga att jag äter inte när jag vill äta, när magen kurrar och när jag exempelvis ska till ridhuset så åker jag dit på tom mage. Det känns sådär och jag är orolig att jag inte har energi att orka göra mitt bästa i sadeln. Irriterad har jag också varit. 

Sedan öppnar ju ätfönstret, efter mina 18 timmar, och då har hela magen gett upp och typ stannat av. Då är jag inte hungrig alls. Nästan illamående. Då trycker jag i mig mat på ett väldigt stressat och forcerat sätt, trots att kroppen inte vill, och så tar jag ytterligare lite mer, bara för att täcka upp inför de kommande 18 fastatimmarna som väntar. Och så somnar jag, och vaknar med en kurrande mage. 

Det gick dåligt i helgen, vilket var min andra helg med intermittent fasta, och i lördags så hade nog kroppens balans blivit rejält rubbad för jag luktade inte blomsteräng, direkt. Jag luktade träskmonster. Från varje liten por. 

Jag gav upp. Jag åt frukost i morse och lunch, men eftersom magen är helt avstängd och uppgiven så har jag inte haft aptit att äta mer. Så jag ger bara kroppen en chans nu att komma i ordning och så följer jag min naturliga hunger tills jag känner att allt är i fas igen. Sedan kanske det blir en liten fasta men kanske inte lika dramatisk. Jag kanske vilar magen 14 timmar och har ett ätfönster 10 timmar? Det är bättre än inget.. 

Vi får se vart det landar. Just nu vill jag bara få in en rutin som fungerar bättre. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback