Första semesterdagen!

I går var det min första semesterdag. Det var i grevens tid. Jag hade börjat bli långdraget dålig igen med lätt feber på kvällarna och sjukdomskänslor som inte helt ville gå över de tre sista veckorna, så det blev perfekt med en semester att vila upp sig på. Jag har ju börjat inse att de här långdragna sjukorna är typiska tecken på att jag har för hög stressnivå i kroppen, och att jobbet sliter för mycket på mig. 

Jag och Ebba hade sedan flera dagar planerat att rida ut lite längre tillsammans idag, och det kändes som en perfekt start. Jag kände mig inte alls särskilt fit for fight när vi började rida, men innan turen var slut så var jag helnöjd. Galishimo betedde sig lite skvättigt men riktigt trevligt, och på vägen hem kände jag, att jag var tillräckligt mentalt trött, och Galishimo var tillräckligt trevlig, för ett hästbyte. Jag fick ta Ebbas kallblodstravare Rand och Ebba tog Galishimo. Det var skönt att byta. Rand hade en helt annan grundenergi än Galishimo. Han var väldigt framåt och trots att han inte tackade nej till att springa snabbt, precis som de flesta kallblodstravare, så hade han ett annat lugn över sig och stabilitet över sig. Galishimos bubbliga trippande fick Ebba att fnittra förtjust en hel del.

"Han är väldigt vinglig!" skrattade hon och lade till "...Men jätterolig!"


Jag vaggades in i Rands trevliga gung och stadiga rörelsemönster och tänkte att denna semester inte kommer att bli särskilt tokig alls.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet