En liten hund-makeover

Förra helgen var jag hundvakt åt brorsans familjs lilla sällskapshund, Bönan. Hon är en otroligt lättsam och trevlig hund, men lite rufsig. Jag visste att hon skulle klippa sig hos en "riktig" hundfrisör om två veckor, så jag tänkte att det inte skadade att för-klippa henne lite. Hon hade en väldigt lurvig nos och eftersom hennes ögon rinner så var det lite intorkat ögonkladd i nospälsen.



Så jag tog fram saxen.



Bönan var mycket skeptisk till att jag skulle pilla med en sax i ansiktet på henne, men hon accepterade det ändå förvånansvärt bra. Hon blev inte rädd för mig efteråt heller, trots att jag hållit fast hennes huvud och nos ganska ordentligt för att inte råka sticka henne med saxen. Och så fick hon en liten dusch och pyssel. När allt kom till kritan så verkade hon ganska nöjd över all uppmärksamhet.

Hon förstod att jag ville henne väl.

Jag lyckades även klippa fram tassarna lite fast då trodde hon det var kloklippning på gång, så då fick Björn hålla fast henne. Den stora belöningen var ju att få springa runt en liten kortis på stranden, efteråt. Det är alltid trevligt att låna en hund en liten stund.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet