Piggare och dressyr


Att sitta djupt nedsjunken i en solstol och dricka vin en dag gjorde tydligen under för hälsan. Jag kände mig betydligt piggare idag och tog Galishimo på ett litet dressyrpass, med fokus på att peppa galoppen. Vädret är helt underbart. Soligt och helt vindstilla och jättebra underlag, det har inte blivit slaskigt ute ännu när solen ligger på snön, de stora snödrivorna blir långsamt porösare och krispigare. Vinterridbanans underlag känns stadigt och stabilt och lite krispigt. Det kan inte bli bättre.


Vi tränade på att peppa upp galoppen. I princip behöver jag bara kittla till med benen och säga "Tjo!" så tjoar han till det och peppar upp galoppen. Han är ju inte svår att "väcka" om man säger så. Sedan gäller det ju för mig att våga tjoa upp honom i ett ridhus men jag måste ju få in känslan för galoppen på hemmaplan. Men jag tycker redan nu att galoppen stundtals blir lättare, så jag känner ju skillnaden! Tränarens tips kanske låter märkligt såhär från en blogg men i sammanhanget så fick hon till det ganska bra.

Jag ska inte tänka att han ska bli större i galoppen för det kan han inte bli, han är ju bara en liten söt arab, men han kan bli rappare, så jag ska tänka lite "Här kommer pippi långstrump! Tjolahopp, tjolahej, tjolahoppsansa!" och det är lite så vi ska se ut. Inte tunga, långsamma och på bogarna.

Så jag tjoar. Och han tjolahoppar.


Pepp! Pepp! Pepp! 

Galishimo skötte sig super trots att det var lite mer liv och rörelse kring lantbruket. Skotrar, en traktor, andra hästar, barnvagnar och hundar höll sig i närheten och han hade inga som helst problem med att fokusera. Jag är supernöjd. Galoppen känns också långsamt stabilare och stabilare. Efteråt var vi några som samlades kring en grillplats och jag fick sola och mumsa i mig en chokladboll. Sedan hem till Björn och fröken Hund och äta pizza i solen på hans balkong.

Jag har haft det värre!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet