Återhämtning

Påskledigheten startade inte riktigt som tänkt då jag blivit lite sjuk igen. Min arbetsgivare har dock sedan länge noterat mina tendenser att bli sjuk under ledigheter och min tjänst kommer att ändras om lite i maj. Jag kommer inte att få mindre att göra, men jag kommer att få arbetsuppgifter som passar mig bättre. Jag kommer att få lite fler längre projekt med färre deadlines, så jag kan planera min arbetstid bättre. Idag har jag blandade långa projekt blandat med korta utredningar och kan aldrig riktigt veta hur veckan blir.  Jag gillar verkligen min chef. Jag ansökte om tre veckors semester denna sommar och fick avslag på min ansökan.
"Du behöver söka fyra veckors semester, så du får en chans att återhämta dig. Sök fyra sammanhängande veckor denna sommar, så är jag mer benägen att bevilja...." sa hon och blinkade. Det är bra att vara på en arbetsplats som ser till att ändra om arbetssituationen INNAN jag tappar gnistan, och inte efter. Och som även vågar säga till och styra upp mitt beteende om jag har tendenser att inte prioritera nedvarvning.


Björn hämtade mig och hade med sig fröken H. Han hade städat upp sin balkong, till min stora glädje. Den har tidigare tjänat som förråd kombinerat med snickarbod, men nu var den helt ren med bara en solstol och en filt. Så med lite huvudvärk och feber kunde jag sitta i solen med ett glas vin och ett påskägg, och med gott sällskap av fröken H.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet