Kattas Sjuk-kasse

Björn är fortfarande sjuk och blir precis som jag blir när han är dålig. Han isolerar sig och vägrar ta emot besök. Men han hade slut mat, så jag åkte och handlade en liten sjuk-kasse till honom. Sex olika typer av frysta maträtter köpte jag till honom. Felix husmanskost, risotto-paket och så en Gorbys panpizza. Jag köpte dessutom en massa socker i rinnande form: Coca Cola och jouice. Jag köpte även mjölk, gifflar och ballerinakex, samt ett nummer av "Illustrerad Vetenskap" som han kanske skulle kunna bläddra i när han blev lite bättre.

Han ville inte öppna dörren. Han har inte duschat på flera dagar. Han skämdes.

Jag vet precis hur det är, eftersom jag är likadan själv, och sade självklart:
"Inga som helst problem! Jag lämnar kassen utanför din dörr, och skickar ett meddelande när jag åkt, så kan du och dina baciller öppna dörren på glänt och dra in bytet!"

Jag kände mig oerhört nöjd med min insats.

Det var bara en enda tanke som svävade förbi, lite flyktigt sådär, just efter att jag lämnat kassen och gick ned för trapporna i hans trapphus.
"Tänk om han egentligen inte är sjuk utan har en flickvän där inne. Och inte vill säga något till mig. Vilken förträffligt tragisk anekdot det skulle vara. Om jag stod där utanför dörren och gav bort proviant till dem så de skulle kunna isolera sig ytterligare... 

Nästan lite tragiskt. 

Det hade ju varit the story of my life."

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet