Nej, galoppen behöver inte vara "stor"


Jag är sjukt nöjd över min egen insats med Galishimo idag. Vi övade bland annat på bogkontroll i galoppen och den ger verkligen resultat! Förut har han ju glidit ut lite med ytterbogen och sänkt sig och blivit lite framtung när vi galopperat. Men nu ramar jag in honom bättre nu och stoppar upp yttersidan från att glida iväg, jag håller helt enkelt ihop honom bättre. Förut ville jag att han skulle ta lite större galoppsteg med mer bjudning, och fokuserade på att driva fram honom, men då faller han å andra sidan liksom isär lite. Då kan det vara bättre att acceptera att han tar lite kortare galoppsteg, i ett ganska långsamt arbetstempo, och jobba med kvaliteten och bogkontrollen på denna galopp i stället. Galoppen blir dessutom bara stabilare och stabilare ju mer jag jobbar på den. Jätteroligt att känna när man sitter på honom. Han blir inte lika trött lika snabbt och vill inte sakta av lika snabbt som tidigare, heller.

Sedan gjorde vi betydligt mindre rörelser i sluta och jag krävde i stället mer precision och ställning. Det kändes verkligen lättare att göra rätt då, och kanske mindre krävande för Galishimo.

Vi har det så himla mysigt nu när vi tuffar på med våra övningar. Mycket klapp och paus mellan övningarna och Galishimo verkar trots allt ganska nöjd med sitt tvångsarbete. Han vet förmodligen fortfarande inte om att jag äger honom och betalar hans mat. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet