Samma mardröm - terven

Inleder bloggen med en vinkning till Elin som just berättade hur hon drömt om sin förlorade häst Gezzina häromnatten. (Japp. Det är en slump att jag drömde om terven i natt. Nej jag försöker inte vara värst här... ;)  )



När jag är lite krasslig eller ur balans så kommer samma mardröm om och om igen. Och nu är klockan 01.00 så nu har jag precis vaknat med en stor klump i magen och ytterligare en variant av samma mardröm. Jag drömmer att min hund terven är borta och att jag letar förtvivlat efter henne. I natt drömde jag att det brann och att jag kastade mig ut ur lägenheten, ned för den rökfyllda trappan, för att upptäcka att terven inte var med mig. Jag drömde sedan att det var fler i lägenheten och att jag hade bett dem ta med sig terven ut och att ingen kunde svara på om hon var i lägenheten eller inte, och jag fick ångest i hela kroppen. Och så samma loop av tankar och uttryck igen:
"Men hon är ju MITT ansvar, det är jag som ska ta hand om henne!" skriker jag förtvivlat till folk som inte förstår, och jag letar, och letar.

Terven blev avlivad för snart fyra år sedan. Sedan dess så har hon kommit tillbaka i drömmarna om och om igen; Hon har drunknat flera gånger och jag har letat över sjöar och trevat mig över isar. Hon har blivit kidnappad utanför ICA, hon har blivit tagen av knarklangare, hon har 'råkat' bli förväxlad och avlivad på en veterinärklinik, hon har sprungit bort i skogen... något ex har stulit henne av mig... samma panik i drömmen då jag letar och letar, gråter och skriker.


Jättemärkligt att mardrömmarna fortfarande håller på, efter fyra år. Särskilt när terven fick ett hyfsat långt liv på över 13 år och sedan en ganska välplanerad avlivning utan varken dramatik eller större överraskningsmoment. Jag gjorde mitt bästa för henne de 13 år jag hade henne. Sedan var det ju förstås en stor sorg att förlora henne men det kändes ändå som en normal, sund sorg efter min uppskattade bästa vän. Absolut inte en "du-kommer-att-ha-mardrömmar-i-fyra-år"-sorg.

Tänk om man bara fick ha lite trevliga tervdrömmar.  

Hur hon brukade ligga i sängen hos mig och slicka mina fingertoppar. Eller hur man vaknade på natten av att ena foten stuckit ut ur täcket och hur hon försiktigt brukade pussa toppen på mina tår. Eller alla våra härliga promenader...


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet