Galishimos Happy Mode


Efter tre veckors uppehåll från ridningen hade Elin grava abstinensbesvär och behövde rida Galishimo. Det kan även hända att Galishimo hade grava abstinensbesvär och ville ränna med Elin. De såg mycket nöjda ut båda två när de struttade ifrån mig, när jag åkte skidor. Galishimo lade galant svansen lite lyft till vänster, som han gör när han är peppad, och pinnade på med glad uppsyn. Sedan galopperade de fram och tillbaka i intervaller tills Galishimo blev helt färdig, och sedan skrittade han glatt hem med lugna ögon och slickade sig nöjt om nosen. Pepp-svansen, med sitt "Happy Mode" till vänster, hade avslappnat trillat tillbaka till sitt normala läge. Ett bra pass!

Elin var supernöjd med honom. Inte ett enda bocksprång eller bus hade han hittat på, utan eskorterat Elin med största tillförsikt. Det var tio minusgrader och lite snöblåst, men ärligt talat märker man inte av det så mycket om man är rätt klädd och rör på sig.

Sedan fick han springa över cavalettibommar på ridbanan, och sedan tog han sig, med stor förfäran, över en markliggande ensam bom som han trodde var ett "hinder" eftersom jag lade två hinderstöd ("sockerbitar") på var sin sida om bommen som låg på marken. Detta räckte för att han skulle känna stor fruktan, och sedan stor lycka när han insåg att han klarade den tuffa uppgiften. Elin red honom som om han vore tre år, över den markliggande bommen. Väldigt mjuk kontakt, väldigt försiktig och följsam peppning, och stort beröm när han med vånda och möda tog sig över den lilla markbommen.

Det gäller att starta enkelt (igen) så han får lite självförtroende (igen).


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet