Lite dressyrträning

Eftersom jag varit lite lätt hängig så blev det en ganska lugn vecka. Jag lät bli att löpträna hela veckan och tänkte att det passade bra just nu med en liten paus, då morgnarna legat stadigt på -20 grader till -25 grader. Jag försöker att inte springa ute när det är kallare än -14 grader.

MEN det var dressyrträning igen och jag och Galishio var laddade till tänderna. Galishimo var överladdad och stod och skakade innan vi kommit oss iväg. Han var också väldigt laddad att sitta på, upptäckte jag, så jag konsulterade med tränaren just innan jag skulle rida. Vi bestämde oss för att jag skulle sitta av och longera honom några varv för att undvika olyckor. Detta är anledningen till att jag enbart rider för denna tränare just nu. Hon tar varningssignaler på allvar. Efter lite longering fick Galishimo ett helt annat uttryck i ansiktet och jag satte mig upp och vi kunde rida på honom helt utan problem.



Sedan fortsatte vi träna på "påbörjan till slutor" och trots att jag mest flängt på uteritter denna månad, så kunde jag känna en viss skillnad. Nu ska vi göra dem på lite mer allvar under kommande månad, som förhoppningsvis även blir varmare än februari, så det blir ännu större skillnad.

Jag är nöjd, jag tycker det flyter på bra för oss nu. Vi är inte "magiska" eller "fantastiska" eller andra superlativ, men vi tuffar på.  Livet är gott nu!




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet