Som kompisar gör

Ofta när Galishimo återförenas med gamla hagkompisar så tittar man ju alltid lite extra på om de verkar känna igen varandra. Ibland behöver man inte ens "titta lite extra" för ibland är det så uppenbart.

Galishimo klev försiktigt in i Annas stall i lördags och vi tog Anna lite på överraskning då hon inte hörde att jag kommit och lastat ut Galishimo. Det fanns två spiltor och två boxar i Annas stall, så vi bestämde oss för att flytta om hästarna lite så Galishimo fick stå i en spilta bredvid Pride. Anna kopplade loss Pride för att leda honom förbi Galishimo vid omflyttningen och då stelnade Pride plötsligt till och gick inte en meter. Anna lockade honom lite försiktigt och drog i grimskaftet och då gjorde plötsligt Pride ett kraftigt knyck med nacken så grimman gled av över öronen och Anna föll på rygg mot väggen. Sedan vände sig Pride genast om, och ställde sig mot Galishimo, och så stod de mule mot mule mot varandra, och bara luktade in varandra. Anna reste sig förvånat upp..
"Så där har han aldrig gjort förut, det här har aldrig hänt förut... grimman måste varit felknäppt...." ursäktade hon sig och skyndade sig att försöka sätta på Pride grimman. Pride och Galishimo stod fortfarande mule mot mule och luktade in varandra, ingen häst rörde en hov. De bara snusade på varandras mular med stora ögon.

"Jag tror inte du behöver skynda dig att sätta fast Pride, här kommer det inte att bli bråk..." skrattade jag när jag såg hur glada de verkade och hur svårt det var att slita dem från varandra.

Sedan gick det superfint hela ritten. Galishimo och Pride tog till och med en gemensam kisspaus och simultankissade tillsammans, efter en galopptur. Som kompisar gör. Jag och Anna fnissade lite på hemvägen då vi red förbi de två stora kisspölarna som hästarna lämnat efter sig.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet